Historien

Clowns4Care er i dag en selvstændig, uafhængig og frivillig NGO bestående af humanitære klovne med hovedkvarter i Danmark, der flere gange om året tager på internationale missioner for at hjælpe børn i verdens brændpunkter.

Enkelte medlemmer kommer fra en professionel gruppe af omsorgsklovne under forsikringsvirksomheden SOS International og har her tidligere arbejdet under navnet Smile/Dr. Clown Denmark – sammenlagt i cirka 15 år, både nationalt og internationalt.

I februar 2017 blev det nuværende Clowns4Care grundlagt.
Allerede året forinden, i foråret 2016, havde klovnegruppen dog sin første selvstændige internationale mission til flygtningebørn i Grækenland. Siden er nye, frivillige klovne blevet medlemmer – og Clowns4Care vil løbende udvide og optage nye medlemmer, såvel klovne som andre praktiske støtter.

Clowns4Care består pr. juli 2017 af i alt 17 klovne/medlemmer.
Vores ambition er løbende at udvide og udvikle organisationen – og til stadighed forfølge vores mission og vision: at hjælpe flest mulige børn bedst muligt i verdens brændpunkter.

Er du nysgerrig på at vide mere om gruppen eller de enkelte klovne, overvejer du måske at blive medlem eller samarbejde, donere eller sponsere, er du meget velkommen til at kontakte os.

På en af vores missioner til flygtningebørn fra Syrien, Irak og Afghanistan, der var strandet i Grækenland, mødte vi en hærdet international korrespondent med mange års erfaring fra krige og katastrofer. I de senere år har den britiske korrespondent fulgt børns liv og skæbner på flugt, heriblandt set flygtningebørn drukne.

Her er korrespondentens oplevelse af vores klovnegruppes betydning for børnene: “De her børn har kun oplevet krig og elendighed, de har set de værste ting. Så kommer de til Europa med deres små sjæle fulde af frygt og møder mennesker og pigtråd, der bare ikke vil have dem. Men så møder de jer klovne. Det er måske den første uforbeholdne omsorg, de har mødt på deres lange vej. Det glemmer de aldrig, det vil for altid gøre en forskel i deres liv.”
– Malcolm Brabant, international korrespondent, foråret 2016

Afrejse til Vestbredden

Er du nysgerrig på at vide mere om gruppen eller de enkelte klovne, overvejer du måske at samarbejde, så er du meget velkommen til at kontakte os. For det er #ikkebareforsjov

Klovnen Perle - Clowns4Care

Clowns4Care Formand Berit Austeen – email: berit@austeen.eu

NB!

Anbefaling af Clowns4Care fra Unicef Iraq 2017 kan læses her (PDF-fil).

Anbefaling af Clowns4Care fra FN 2017 kan læses her (PDF-fil).

 

Læs foreningens vedtægter her.

# Følg Clowns4Care på Facebook: www.facebook.com/CLOWNS4CARE.DK
# Følg Clowns4Care på Instagram: @clowns4care

#clowns4care
#ikkebareforsjov
#notjustfun